Részletes információk
Compact Dry tesztek dehidratált, száraz táptalajok, melyek különböző mikroorganizmusok kimutatására alkalmasak folyékony és szilárd mintákból.
A plate az Enterobacteriacea meghatározására szolgál. A specifikus táptalaj glükózt tartalmaz. A képződött telepek bíbor-vörös színűek.
Mintamennyiség: 1 ml
Inkubációs idő: 24 - 48 óra
Inkubációs hőmérséklet: 35 - 37 °C
Tárolás: Szobahőmérsékleten 16 hónap a gyártást követően.
Folyékony és szilárd állapotú minták egyaránt vizsgálhatók. A szilárd mintákat homogenizálni kell. Nagy csíraszám esetén a mintákat hígítani szükséges. Felületről tamponnal (swab) vett higiéniai minták vizsgálata is lehetséges.
Vízminták vizsgálata membrán szűrővel történő minta előkészítést igényel. (Minta mennyiség tetszőleges, ill. a szabványos vizsgálatoknak megfelelő lehet).
AOAC, MicroVal, ISO és NordVal certifikációval rendelkezik
Felhasználási terület:
- Hústermékek (sertés, szarvasmarha, stb)
- Baromfi termékek (csirke, pulyka, stb)
- Halból készült termékek (nyers halak, konzervek, stb)
- Gyümölcs és zöldség alapú termékek (paradicsom, saláták, savanyú káposzta, stb)
- Tejtermékek (vaj, majonéz, sajtok, joghurt, stb)
- Egyéb (lekvár, stb)
Figyelem!
- Ha a minta 104 cfu számú baktériumot tartalmaz, akkor nem különíthetőek el egymástól a fejlődő telepek az egész plate egyszínű lesz. Hígítás szükséges.
Forgalmi kiszerelés:
Típus: | Rendelési szám: | Csomagolási egység: | Alkalmazás: |
Compact Dry ETB | 1 002 941 | 40 plate | Enterobaktériumok |
1 002 942 | 240 plate | ||
1 002 943 | 920 plate |