Részletes információk
A kézi refraktométerek alig nagyobbak egy zseblámpánál, és bárhol használhatók mobilalkalmazásokban. Különösen könnyen használhatóak és nagyon robusztusak. A készülékek elsősorban a választható skálákban különböznek.
Alkalmazási terület:
A HR sorozatú kézi refraktométerek alkalmazása ideális az autóiparban és az élelmiszeriparban.
Főbb tulajdonságok:
- Kis méret
- Automatikus hőmérséklet kompenzáció
- A skálaterületek nagy felbontása
- Robusztus és kompakt kialakítás
- Egyszerű kalibrálás és beállítás
Műszaki adatok:
Modell |
Skála |
Mérési tartomány |
Mérési pontosság |
Alkalmazás |
HRB10-T |
Brix |
0–10 %Brix |
±0.1 %Brix |
Cukortartalom meghatározása gyümölcsben, szőlőben, gyümölcslevekben, zöldségekben, élelmiszerekben és hűtőfolyadékokban |
HRB18-T |
Brix |
0–18 %Brix |
±0.1 %Brix |
Cukortartalom meghatározása gyümölcsben, szőlőben, gyümölcslevekben, zöldségekben, élelmiszerekben és hűtőfolyadékokban |
HRB32-T |
Brix |
0–32 %Brix |
±0.2 %Brix |
Cukortartalom meghatározása gyümölcsben, szőlőben, gyümölcslevekben, zöldségekben, élelmiszerekben és hűtőfolyadékokban |
HRB62-T |
Brix |
28–62 %Brix |
±0.2 %Brix |
Vegyi és műszaki folyadékok elemzése, pl. olajok, zsírok, hűtőfolyadékok és kenőanyagok |
HRB82-T |
Brix |
45–82 %Brix |
±0.2 %Brix |
Erősen tömény cukoroldatok, valamint vegyi és műszaki folyadékok, pl. olajok, zsírok, hűtőfolyadékok és kenőanyagok |
HRB92-T |
Brix Baumé Méz víztartalma |
58–92 %Brix 38–43 °Bé 12–27 % Méz víztartalma |
±0,5 %Brix ±0,5 °Bé ±0,5 % Méz víztartalma |
Nagy töménységű cukoroldatok vizsgálata, valamint zsírok, kenőanyagok és élelmiszerek elemzése. A méz víztartalmának vizsgálata (a Német Méhészszövetség irányelvei szerint). A relatív sűrűség meghatározása a Baumé-skálához képest. |
HRB90 |
Brix (hőmérővel 6-36 °C) |
0–90 %Brix |
±0.2 %Brix |
Univerzális kézi refraktométer gyümölcs, szőlő, gyümölcslevek, zöldségek, élelmiszerek, olajok, zsírok, hűtőfolyadékok, kenőanyagok és egyéb cukros anyagok cukortartalmának meghatározásához. |
HRH30-T |
Méz víztartalma |
12–30 % Méz víztartalma |
±0,1 % Méz víztartalma |
A méz víztartalmának vizsgálata (a Német Méhészszövetség irányelvei szerint). |
HRND |
Törésmutató |
1.3330–1.5170 |
±0.0005 |
Univerzális kézi refraktométer törésmutatókhoz. A mérési tartomány megfelel a gyógyszerészeti követelményeknek. |
HRS10-T |
Sótartalom (NaCI) Fajsúly |
0–10 % 1.000–1.070 |
±0.1% ±0.001 |
Sótartalom meghatározása (NaCl) folyadékokban, például tengervízben, italokban és élelmiszerek tartósítószereiben. Folyadékok vízre vonatkoztatott fajsűrűségének meghatározása 20 °C-on. |
HRS28-T |
Sótartalom (NaCI) |
0–28 % |
±0.2 % |
Sótartalom meghatározása (NaCl) folyadékokban, például tengervízben, italokban és élelmiszerek tartósítószereiben. |
HRM18-T |
Törésmutató Szérum fehérje A vizelet fajsúlya (UG) |
1.3330–1.3600 0–12 g/dl 1.000–1.050 UG |
±0.0005 ±0.2 g/dl ±0.002 UG |
A vizeletminták törésmutatója és fajsúlya, valamint a szérum fehérjetartalmának elemzése. |
HRO32-T |
Brix Oechsle Potenciális alkoholtartalom |
0–32 %Brix 30–130 °Oe 4.4–19 % Alkohol |
±0,2 %Brix ±1 °Or ±0,1 % alkohol |
Szőlőmust és szeszes italok vizsgálata. |
HRKFZ-T |
Etilén és propilénglikol (fagyálló) Akkumulátor sav |
-50–0 °C 1.10–1.30 g/cm³ |
±5 °C ±0.01 g/cm³ |
Savkoncentráció meghatározása akkumulátorokban és glikoltartalom mérése hűtőfolyadékokban. |
HRKFZG-T |
G11/12 G13 Akkumulátor folyadék Ablaktörlő víz (etanol) Ablaktörlő víz (SFR1 – izopropanol) |
-50–0 °C -50–0 °C 1.10–1.40 g/cm3 -40–0 °C -40–0 °C |
±1 °C ±1 °C ±0.01 g/cm3 ±5 °C ±5 °C |
Akkumulátor elektrolit állapotának meghatározása, G11/12 és G13 fagyálló fagyáspontjának meghatározása, etanol és izopropanol alapú ablaktörlő víz fagyáspontjának meghatározása |