Krüss HR sorozatú refraktométerek

Cikkszám: KRU HR Gyártó: Krüss Optronic

Részletes információk

A kézi refraktométerek alig nagyobbak egy zseblámpánál, és bárhol használhatók mobilalkalmazásokban. Különösen könnyen használhatóak és nagyon robusztusak. A készülékek elsősorban a választható skálákban különböznek.

Alkalmazási terület:

A HR sorozatú kézi refraktométerek alkalmazása ideális az autóiparban és az élelmiszeriparban.

Főbb tulajdonságok:

- Kis méret
- Automatikus hőmérséklet kompenzáció
- A skálaterületek nagy felbontása
- Robusztus és kompakt kialakítás
- Egyszerű kalibrálás és beállítás

Műszaki adatok:

Modell

Skála

Mérési tartomány

Mérési pontosság

Alkalmazás

HRB10-T

Brix

0–10 %Brix

±0.1 %Brix

Cukortartalom meghatározása gyümölcsben, szőlőben, gyümölcslevekben, zöldségekben, élelmiszerekben és hűtőfolyadékokban

HRB18-T

Brix

0–18 %Brix

±0.1 %Brix

Cukortartalom meghatározása gyümölcsben, szőlőben, gyümölcslevekben, zöldségekben, élelmiszerekben és hűtőfolyadékokban

HRB32-T

Brix

0–32 %Brix

±0.2 %Brix

Cukortartalom meghatározása gyümölcsben, szőlőben, gyümölcslevekben, zöldségekben, élelmiszerekben és hűtőfolyadékokban

HRB62-T

Brix

28–62 %Brix

±0.2 %Brix

Vegyi és műszaki folyadékok elemzése, pl. olajok, zsírok, hűtőfolyadékok és kenőanyagok

HRB82-T

Brix

45–82 %Brix

±0.2 %Brix

Erősen tömény cukoroldatok, valamint vegyi és műszaki folyadékok, pl. olajok, zsírok, hűtőfolyadékok és kenőanyagok

HRB92-T

Brix

Baumé

Méz víztartalma

58–92 %Brix

38–43 °Bé

12–27 % Méz víztartalma

±0,5 %Brix

±0,5 °Bé

±0,5 % Méz víztartalma

Nagy töménységű cukoroldatok vizsgálata, valamint zsírok, kenőanyagok és élelmiszerek elemzése.

A méz víztartalmának vizsgálata (a Német Méhészszövetség irányelvei szerint).

A relatív sűrűség meghatározása a Baumé-skálához képest.

HRB90

Brix (hőmérővel 6-36 °C)

0–90 %Brix

±0.2 %Brix

Univerzális kézi refraktométer gyümölcs, szőlő, gyümölcslevek, zöldségek, élelmiszerek, olajok, zsírok, hűtőfolyadékok, kenőanyagok és egyéb cukros anyagok cukortartalmának meghatározásához.

HRH30-T

Méz víztartalma

12–30 % Méz víztartalma

±0,1 % Méz víztartalma

A méz víztartalmának vizsgálata (a Német Méhészszövetség irányelvei szerint).

HRND

Törésmutató

1.3330–1.5170

±0.0005

Univerzális kézi refraktométer törésmutatókhoz.

A mérési tartomány megfelel a gyógyszerészeti követelményeknek.

HRS10-T

Sótartalom (NaCI)

Fajsúly

0–10 %

1.000–1.070

±0.1%

±0.001

Sótartalom meghatározása (NaCl) folyadékokban, például tengervízben, italokban és élelmiszerek tartósítószereiben.

Folyadékok vízre vonatkoztatott fajsűrűségének meghatározása 20 °C-on.

HRS28-T

Sótartalom (NaCI)

0–28 %

±0.2 %

Sótartalom meghatározása (NaCl) folyadékokban, például tengervízben, italokban és élelmiszerek tartósítószereiben.

HRM18-T

Törésmutató

Szérum fehérje

A vizelet fajsúlya (UG)

1.3330–1.3600

0–12 g/dl

1.000–1.050 UG

±0.0005

±0.2 g/dl

±0.002 UG

A vizeletminták törésmutatója és fajsúlya, valamint a szérum fehérjetartalmának elemzése.

HRO32-T

Brix

Oechsle

Potenciális alkoholtartalom

0–32 %Brix

30–130 °Oe

4.4–19 % Alkohol

±0,2 %Brix

±1 °Or

±0,1 % alkohol

Szőlőmust és szeszes italok vizsgálata.

HRKFZ-T

Etilén és propilénglikol (fagyálló)

Akkumulátor sav

-50–0 °C

1.10–1.30 g/cm³

±5 °C

±0.01 g/cm³

Savkoncentráció meghatározása akkumulátorokban és glikoltartalom mérése hűtőfolyadékokban.

HRKFZG-T

G11/12

G13

Akkumulátor folyadék

Ablaktörlő víz

(etanol)

Ablaktörlő víz

(SFR1 – izopropanol)

-50–0 °C

-50–0 °C

1.10–1.40 g/cm3

-40–0 °C

-40–0 °C

±1 °C

±1 °C

±0.01 g/cm3

±5 °C

±5 °C

Akkumulátor elektrolit állapotának meghatározása, G11/12 és G13 fagyálló fagyáspontjának meghatározása, etanol és izopropanol alapú ablaktörlő víz fagyáspontjának meghatározása

X